Elektronski sertifikat kao uslov poslovanja

Bez autora
Sep 18 2013

Privredna komora Srbije (PKS) uputila je poziv privrednim subjektima da na vreme pribave kvalifikovane elektronske sertifikate, kako bi se stvorili svi preduslovi za normalno poslovanje i ispunjavanje zakonskih obaveza početkom naredne godine.Od 1. januara 2014. godine, radi neometanog obavljanja delatnosti, svi privredni subjekti u zemlji u obavezi su da koriste elektronske servise Poreske uprave Srbije i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja.

Elektronski sertifikat kao uslov poslovanjaPrivredna komora Srbije (PKS) uputila je poziv privrednim subjektima da na vreme pribave kvalifikovane elektronske sertifikate, kako bi se stvorili svi preduslovi za normalno poslovanje i ispunjavanje zakonskih obaveza početkom naredne godine.

Od 1. januara 2014. godine, radi neometanog obavljanja delatnosti, svi privredni subjekti u zemlji u obavezi su da koriste elektronske servise Poreske uprave Srbije i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja. Tada stupa na snagu Pravilnik o poreskoj prijavi za porez po odbitku odnosno objedinjena naplata poreza i doprinosa. Od 6. januara biće obavezno i elektronsko podnošenje jedinstvene prijave na socijalno osiguranje.

Preduslov za korišćenje navedenih elektronskih servisa koji od početka naredne godine postaju obavezni je posedovanje kvalifikovanih elektronskih sertifikata. Sertifikaciono telo PKS (PKS SA), u skladu sa Zakonom o elektronskom potpisu, izdaje kvalifikovane elektronske sertifikate koji su namenjeni svim učesnicima elektronskog poslovanja u Srbiji, navodi se u saopštenju PKS.

Više informacija o izdavanju kvalifikovanog elektronskog sertifikata možete pronaći ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik